Νοεμβρίου 21, 2021

Μιχάλη Πάτση Μοναχικοί Συγγραφείς

 


Το παρόν βιβλίο περιλαμβάνει κείμενα για λογοτεχνικά έργα συγγραφέων που έχουν ένα ξεχωριστό ενδιαφέρον.

Οι είκοσι πέντε περίπου συγγραφείς δεν συνδέονται μεταξύ τους με κάποια γενεαλογική σχέση. Στέκουν μόνοι τους, μοναχικοί στην αποβάθρα της ιστορίας.


Πολλοί έχουν επιβιβαστεί στα τρένα και ταξιδεύουν ήδη. Κάποιοι κατεβαίνουν στους ίδιους σταθμούς. Οι συγγραφείς ταξιδεύουν μαζί αλλά το ταξίδι στη ζωή και στο έργο είναι μοναχικό. Του καθενός ξεχωριστό! Είναι μεγάλο και συνεχές, δεν σταματάει! Γι’ αυτό κάποιοι έχουν φτάσει πολύ μακριά. Οικοδεσπότες τους στον κάθε σταθμό οι αναγνώστες και οι φίλοι τους που τους συναντούν και μιλούν μαζί τουςΧαίρονται με τις συναντήσεις.

Κάποιοι άλλοι άνθρωποι όμως, αν και θέλουν, δεν τους συναντούν! Αυτοί συνήθως είναι απασχολημένοι, δουλεύουν μόνοι τους στο εργαστήριό τους ή στο σπίτι τους. Κάποιες φορές πλησιάζουν τους συγγραφείς αλλά αποφεύγουν τις γιορτές και τις δεξιώσεις και δεν προχωρούν. Θα ήθελαν πολύ ωστόσο να μιλήσουν μαζί τους για να μάθουν τη γνώμη τουςΈτσι, επειδή δεν το κατορθώνουν σχεδόν ποτέ, γράφουν οι ίδιοι πολλές σελίδες για να μιλήσουν για το έργο των συγγραφέων. Γράφουν εικασίες για εκείνο.

Εικασία πάει να πει παραμύθι.

Ένα βιβλίο λογοτεχνικής αρχαιολογίας!

(Από την εισαγωγή του βιβλίου)

Κεντρική διάθεση Βιβλιοπωλείο Εναλλακτικό, Θεμιστοκλέους 37, Αθήνα τ.κ.10677, τηλ.2103802644